SAPKINLIK



1848 yılında Amerikalı papaz,sosyolog John Humphrey Noyes tarafından Amerika'nın metropol kentlerinden biri olan New York'ta oluşturulan 1879 yılına kadar 300 kişi gibi büyük bir rakama ulaşan bu topluluğun tam adı ''Oneida Community Perfectionist'' olan''Oneida Cemiyeti''dir. Papaz ,sosyolog Noyes Hristiyanlık adına  kutsal sayılan bütün kitapları okumuş özellikle Yuhanna İncilinden okumalar yapmıştır.Bu cemiyetin oluşumundaki düşünce Noyes'in de dile getirdiği Yuhanna İncilinden de etkilenip söylediği MS. 70 yılında Hz. İsa'nın tekrar dünyaya geldiğini  ve Hristiyanlıkla ilgili güncellemeler yaptığı görüşü etrafında toplanmışlardır.

Noyes ve cemiyet üyeleri  geleneksel seks kalıplarını reddetmiştir. Cinsel ilişkinin  kanunda kısıtlanması düşüncesinin hiçbir nedeni olmadığını düşünüyorlardı.1846 yılında karısı Harriet 'i grubun başka erkek üyesiyle takas ederek fikrini bizzat hayata geçirmiştir. Ensest ilişkiyi bir anlamda normalmiş gibi gösteren bu cemiyet yaşlıların tecrübesiz gençlerle seks konusunda yardımcı olmalarını öğütlemiştir.Yaşlı erkeklerin genç kızlarla,genç erkeklerinde menopoza girmiş kadınlarla ilişkiye girmesi için zorlanmıştır. Noyes ile birkaç lider arkadaşları hariç tüm erkekler orgazm ile sonlanmaya cinsel birleşmeye zorlanmıştır. Cemiyette adet olmuş genç kızların bekaretini bozmakla sadece Noyes ve birkaç lider görevliydi. Ayrıca bu ritüeller hariç üyelerin çocuk yapmak amacında ilişkiye girmesi yasaklanmıştır.1879 yılında ise Noyes'nin küçük bir kız çocuğuna cinsel istismar suçundan yakalanması kararı üzerine Kanada'ya kaçmış ve bu olay sonucunda cemiyette 1 Ocak 1881 de resmen dağılıp bir anonim şirketine dönüşmüştür. Gerçek hayatta böyle bir toplum olması şaşırtıcı fakat en şaşırtıcı olan bu topluluğun 30 yıl gibi uzun bir süre var olabilmesidir. Her toplumda olduğu olduğu gibi kendi toplumumuzda da İslam dinin yanlış uygulayan ve yanlış anlatan insan ve topluluklar mevcuttur. Günümüzde de buna benzer sapkınlıklar İslam  gibi temiz bir olgunun içinde olduğunu gösterip insanlara servis edilmeye çalışılmaktadır. Bu gibi cemiyet ve toplulukların  yaptığı sapkınlıklar dine duyulan sadakati azaltmaktadır.Bu noktada yapılması gereken, gerekli araştırmaların yapılıp ,doğruyu yanlıştan ayırt edip, vicdan ve mantık ile doğruya ulaşmamız gerekmektedir.

Yorumlar

  1. Kamusal alanda konuşulması, tartışılması ve aşılması gereken konulara değinmişsin. Katma değer yaratan paylaşımları destekliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar